Lentejas a la hortelana

Ingredientes

200 g de lentejas en seco
2 zanahorias
1 puerro
1 patata
¼ de pimiento verde
1 diente de ajo
1 hoja de laurel
Pimentón dulce
Agua
Aceite y sal


Preparación

Primero, pelamos las zanahorias y la patata. Cortamos todas las verduras en rodajas o dados.

Lavamos las lentejas y las introducimos en una cazuela u olla con las verduras, el laurel, el ajo, una cucharada de pimentón y sal al gusto.

A continuación, las cubrimos con agua (aproximadamente 1 l) y echamos un chorro de aceite. Tapamos y dejamos cocinar a fuego fuerte. Cuando rompa a hervir, bajamos el fuego al mínimo y dejamos cocer unos 40 minutos.

Por último, comprobamos y rectificamos el punto de sal antes de servir.

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Llenties a l’hortolana

Ingredients

200 g de llenties seques
2 pastanagues
1 porro
1 patata
¼ de pebrot verd
1 gra d’all
1 fulla de llorer
Pebre roig
Aigua
Oli i sal


Elaboració

En primer lloc, pelem les pastanagues i les patates. Piquem totes les verdures a rodanxes o daus.

Rentem les llenties i les fiquem dins d’una cassola o olla amb les verdures, el llorer, l’all, una cullerada de pebre roig i sal al nostre gust.

Seguidament, les cobrim amb aigua (aproximadament 1 litre) i hi tirem un raig d’oli. Tapem i deixem cuinar a foc fort. Quan arrenqui el bull, baixem el foc al mínim i deixem coure uns 40 minuts.

Per acabar, comprovem i rectifiquem el punt de sal abans de servir.

Bon profit! On egin! ¡Buen provecho!

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