Ingredientes
1 pechuga de pollo
3 salchichas
100 g de gambas peladas
100 ml de caldo de carne
½ pimiento rojo
200 ml de leche evaporada
4 cdas de condimento cajún
Preparación
Para comenzar, cortamos la pechuga y las salchichas en trozos de 1 cm de grosor. En una sartén con aceite, sofreímos la carne a la que añadimos una cucharada de especias.
Mientras se sofríe, picamos la cebolla y el pimiento en tiras. Incorporamos las verduras a la sartén, junto con las gambas y otra cucharada de condimento cajún.
Una vez esté todo bien dorado, vertemos el caldo y las otras dos cucharadas de cajún que faltan. Cuando el caldo se haya reducido casi por completo, echamos la leche evaporada y dejamos reducir unos 3 – 5 minutos.
Por último, añadiremos la pasta hervida previamente y cocinaremos todo junto unos 2 – 3 minutos.
Consejos
El condimento cajún se puede comprar ya preparado en mercados, colmados o ferias agrícolas, o bien se puede elaborar en casa. Se trata de una mezcla de especias que, por lo general, lleva ajo y cebolla en polvo, pimienta blanca, pimienta negra, tomillo y orégano seco, y pimienta de cayena o chile en polvo.
Pasta a l’estil cajun
Ingredients
1 pit de pollastre
3 salsitxes
100 g de gambes pelades
100 ml de brou de carn
½ pebrot roig
200 ml de llet evaporada
4 cdes de condiment cajun
Elaboració
Per començar, tallem el pit de pollastre i les salsitxes a trossets d’1 cm de grossor. En una paella amb oli, sofregim la carn, a la qual hi afegim una cullerada d’espècies.
Mentre se sofregeix, piquem la ceba i el pebrot a tires. Hi incorporem les verdures a la paella, juntament amb les gambes i una altra cullerada de condiment cajun.
Un cop estigui tot ben daurat, hi aboquem el brou i les altres dues cullerades de cajun que ens faltaven. Quan el brou hagi reduït gairebé completament, hi tirem la llet evaporada i deixem reduir uns 3 -5 minuts.
Per acabar, hi afegirem la pasta bullida prèviament i cuinarem tot junt uns 2 – 3 minuts.
Consells
El condiment cajun es pot comprar ja preparat en mercats, botigues de queviures o fires agrícoles, o bé es pot fer a casa. Es tracta d’una mescla d’espècies que, generalment, porta all i ceba en pols, pebre blanc, pebre negre, frígola i orenga sec, i xili en pols.